İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 1 - İlk Toplantı ile ilgili resim

İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 1 - İlk Toplantı

Bölüm 1 - İlk Toplantı:
İlk toplantı veya brifing tartışmasını ele almak ve böylece danışmanlık projesinin ilk adımını ele almak istiyoruz. Bu toplantı, pandemi nedeni ile online platformlar üzerinden de yapılabilir. İlk toplantı öncesi müşteri aradığı açık pozisyon profili ile ilgili detaylı veriyi danışmana sağlamalıdır. İlk toplantı, profesyonel ve verimli proje yönetimi için çok önemli bir ön şarttır ve başarılı bir toplantı için danışman ve müşteri her zaman eşit katkıda bulunmalıdır. Bu konuşmanın önemi nedeniyle, bu sohbeti kişisel olarak yapmanız ve katılımcıları, konuşmada yalnızca genel durumu ve müşterinin stratejik hedeflerini iyi anlamakla kalmayacak, aynı zamanda gelecekteki iş sahibi için gereksinimleri de ayrıntılı olarak tartışacak şekilde seçmeniz önerilir.


Ancak böyle bir ilk toplantıda bilgi sağlamaktan sadece müşteri sorumlu değildir. Personel işe alım danışmanı ayrıca kendisine iletilen bilgilere dayalı olarak daha ileri hareket tarzını sunmalı ve ayrıca piyasa bilgisi veya sektör deneyimi nedeniyle sahip olduğu endişelerini çok açık bir şekilde ifade etmelidir. Pek çok projede, ideal adayın gerçekçi bir profilini oluşturmak için bu yapıcı eleştirel incelemenin gerekli olduğunu görüyoruz. İlk görüşme ilk karşılıklı randevuysa ve daha önceki projelerden birbirinizi tanımıyorsanız, İK danışmanı da profesyonel ve kişisel yetkinliğini ve şirketini daha ayrıntılı olarak sunmak için zaman ayırmalıdır. İş birliği uzun süredir, işveren markası veya kurumsal kültür gibi İK ile ilgili stratejik konuların böyle bir ilk toplantıda birbirleriyle tartışılması alışılmadık bir durum değildir. Potansiyel adaylara ilk kez yaklaşırken bu konular giderek daha önemli hale geliyor ve adayların da potansiyel işverenlerini öğrendiklerini varsaymak gittikçe daha yaygın hale geliyor.


Son olarak, böylesi bir ilk görüşmede, ilk yaklaşımda, bilginin adaylara ne ölçüde dağıtılması gerektiği de kabul edilmektedir. Gizlilik, firmanın daha önce görüştüğü aday listeleri üzerinde durulur. 

Personel işe alım danışmanı, hangi profilin tam olarak arandığı, adaya hangi gereksinimlerin yerleştirildiği ve müşterinin stratejik olarak nasıl konumlandırıldığı konusunda kesinlikle net bir resme sahiptir. Bu nedenle danışman, adaylara nitelikli ve profesyonel bir başlangıç yaklaşımı için gerekli tüm bilgilere sahiptir.

Müşteri süreci tam olarak anladı ve kararlaştırılan ücret karşılığında tam olarak hangi hizmetleri bekleyebileceğini biliyor. Ayrıca, iyi bir ilk görüşmeden sonra, müşteri profil, maaş yapısı ve araştırmadaki potansiyel zorluklarla ilgili net ve gerçekçi beklentilere sahiptir. 


Sağlıklı ve güzel günler dileriz.

Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.