İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 4 - Mülakat ve Aday Raporu ile ilgili resim

İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 4 - Mülakat ve Aday Raporu

Bölüm 4 - Mülakat ve Aday Raporu:
Özgeçmiş incelendikten sonra ve aday uygun göründüğünde veya iş profiliyle yeterince uyumlu göründüğünde, bir sonraki adım danışman ve aday arasında bir görüşme ayarlamaktır. Kural olarak, gelecekteki işveren bu ilk görüşmeye henüz katılmamaktadır. 
Mülakat elbette adayın mesleki ve kişisel nitelikleri hakkındadır ve özgeçmişin bireysel aşamaları, iş profilinin gerekliliklerine göre yeniden daha ayrıntılı olarak tartışılır. Danışman aynı zamanda, araştırma yapan şirketi adaya yeterli bir şekilde sunar ve adayın şirket veya pozisyon hakkında sahip olduğu ilk sorularını yanıtlar.

Böyle bir görüşmeden sonra danışman, adayın pozisyon için iyi bir aday olacağı fikrindeyse ve aday da sürecin devam etmesini kabul ederse, danışman aday profili / aday raporu hazırlar. Raporun ve içerdiği verilerin özel gizliliğini müşteriye açıkça belirtir. Önceki özgeçmişin sunumuna ve potansiyel sözleşme içeriğine ilişkin ilk bilgilere ek olarak, bu profil, danışmanın adayın uygunluğu ve doğruluğuna ilişkin kişisel bir değerlendirmesini içerir. Müşteri, aday profillerini reddetme özgürlüğüne sahiptir. Her durumda, danışman müşteriden anında geri bildirim alır.

Sağlıklı ve güzel günler dileriz.

Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.