İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 3 - Arama ve Seçim Süreci ile ilgili resim

İşe Alım Danışmanlığı İlkeleri: Bölüm 3 - Arama ve Seçim Süreci

Bölüm 3 - Arama ve Seçim Süreci
Arama ve seçim sürecinin temeli ayrıntılı iş profilidir. Kişisel brifingde tartışılan tüm bilgiler bu profile dahil edilmiştir. Böyle bir profilin içeriği, şirketin kısa bir tanımını, ana görevlerin ve sorumlulukların bir tanımını, potansiyel adayların gerek mesleki gerekse kişisel olarak gerekli geçmiş deneyimlerinin bir tanımını ve olası bir iş sözleşmesinin çerçeve koşullarına ilişkin ilk ifadeleri içerir. 


İş profili müşteri tarafından onaylanmalıdır ve brifingde gerçekçi olmayan gereksinimleri veya beklentileri belirtmek İşe alım danışmanının sorumluluğundadır. Bu noktada, iş profilinin geliştirilmesine geleceğin süpervizörünü dahil etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Sadece aktif katılım yoluyla uygun adayların aranması ve seçilmesinde doğası, karakteri ve çalışma tarzı dikkate alınabilir.

 

Gözlemlerimize göre, bu giderek daha önemli hale geliyor, çünkü bugün "kültürel uyum" bir tutum için kesinlikle olağanüstü profesyonel deneyimden daha belirleyicidir. 
Nihai ve onaylanmış iş profiliyle, danışman doğru adayı arar. Elbette İK danışmanları da kendi web sitelerinde iş ilanı gibi klasik yöntemi kullanıyor.

Sağlıklı ve güzel günler dileriz.

Human Kapital İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.